Cultuur

De 'Golden Arches' wie kent ze niet, bij gebrek aan beter, dit is toch wel het beste voorbeeld van de Amerikaanse Cultuur. Naast 'Coca Cola', Levi's en Nike's is er natuurlijk ook wel wat anders te vinden. Om maar wat te noemen, de Jazz, de Amisch People en Silicon Valley. En bijvoorbeeld zonder Bill Gates had ik deze pagina nooit 'digitaal' op het internet gekregen. Hoewel, die Bill Gates is ook niet alles, hoe vaak iets niet wil zoals jij het wil weet iedereen die met Windows en de andere Microsoft produkten werkt! 

Het bovenstaande plaatje is genomen bij de 'Ogallala Truck Stop' op Route 80 in Nebraska (The Great Plains) de weg naar het westen. Je rijdt daar door de graanschuur van Amerika, mais, mais en nog eens mais tot voorbij de horizon.

De 'Excalibur' van oom John was ook al zo'n hoogstandje van de Amerikaanse Cultuur. Deze auto lijkt op een 'klassieker' uit de dertiger jaren maar in werkelijkheid is het gewoon een volledig nieuwe auto gemaakt uit bijelkaar geraapte onderdelen. De motor is een V8 uit een Corvette, het interieur is vreselijk rood fluweel en de stoelen zijn van rood leer. De achterraampje zijn uitgevoerd in donker 'gansterglas' en links en rechts zijn er ook nog zoeklampen gemonteerd. Het mag duidelijk zijn dat dit speeltje veel voor bruiloften werd gebruikt. Werd want inmiddels schijnt de auto van Chicago naar Nieuw-Zeeland te zijn verhuisd. O ja, dit ding rijdt echt als een krant maar bekijks heb je wel!

Arizona  Utah  Colorado  

naar boven