NamibiŽ

Als je van uitgestrekte en dorre vlaktes houdt dan moet je naar NamibiŽ, dit dun bevolkte land is een aanschakeling van zandduinen, gravelvlaktes en bergformaties. Allemaal in verschillende geel, bruin, rood en oranje tinten. Veel groen zie je er niet! Hoewel, in de regentijd worden sommige gebieden tijdelijk kompleet veranderd in groene grasvlaktes. Bekende attracties in NamibiŽ zijn de reusachtige zanduinen bij 'Sossusvlei' in de Namib Dessert en het 'Etosha National Park'. Verder heb je er de Fish River Canyon, de 1 na grootste canyon ter wereld (na de Grand Canyon elders op deze site), de zeerobben van 'Cape Cross' en het Kaokoland. Dit laatste gebied is het ruige noord-westelijke deel van NamibiŽ. Hier vindt je o.a.de Himba bevolking en een ontzettend ruig landschap. In tegenstelling tot andere afrikaanse landen werkt alles goed in NamibiŽ, vooral de telefoons doen het uitstekend. 

Ook is NamibiŽ een schoon land, je ziet weinig vuil op straat en alles ziet er verzorgd uit. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat NamibiŽ nog niet zolang onafhankelijk is van Zuid-Afrika. Ook heeft het 'oude regime' de oorspronkelijke bewoners allemaal naar het noorden verdreven. Zo gauw je ter hoogte komt van Etosha ga je een veehek door en kom je in een veel dichter bevolkt deel van het land. Het midden en zuiden bestaat voornamelijk uit grote boerderijen met voornamelijk rundvee. Daarnaast komen er steeds meer 'game farms', dit zijn boerderijen met wild i.p.v. koeien op hun land. Afhankelijk van de soort farm kan je er beesten schieten of foto's maken. Als je van ruimte houdt is NamibiŽ dus het land om naar toe te gaan, buiten Windhoek, de hoofdstad, zie je nog maar weinig auto's. Aan de kust is het ook redelijk rustig, Swakopmund mag dan wel een populaire badplaats zijn maar in verhouding tot Zandvoort gebeurt er niet veel! Een populaire bezigheid voor de blanke Zuid-Afrikaners en NamibiŽrs is vissen in de zee. Ze doen dat met enorme hengels van af het strand.  Langs de gehele kust zijn gebieden waar gevist wordt en er zijn een aantal campsites op het strand. Wij hebben een aantal keren bij 'mile 108' gestaan. Een ander bekend viskamp is 'Torra Bay', het klinkt leuk maar bestaat voornamelijk uit Bungalow tenten, agregaten, vis, braaien en bolle Afrikaners! 

Als je mee wilt op een absoluut fantastische reis naat Namibië kijk dan op de site van Outback Africa. De Kaokoland Expeditie is bijzonder de moeite waard. Dit is niet zomaar een snelle toeristische reis maar een safari die echt het noorden van Namibië bezoekt.

Zimbabwe Botswana Zambia Malawi Zuid-Afrika Meer

 

naar boven