Lesotho is een apart bergstaatje dat in Zuid-Afrika ligt. Voor het gemak laat ik op deze website Lesotho onder Zuid-Afrika vallen want hoe dan ook Lesotho wordt volledig omsloten door Zuid-Afrika

Het is een prachtig en ruig land. Door de primitieve infrastructuur en het ruige terrein waar je door heen rijdt is het contrast met Zuid-Afrika enorm. Als je alleen al kijkt naar de 'gsm' kaart van Lesotho wordt het contrast meteen duidelijk, een witte vlek, zonder dekking in het aardig mobiele Zuid-Afrika.

In Lesotho kan je dus fantastisch rondreizen per paard. Bij de Malealea lodge kan je treks van 1 dag tot 6 dagen boeken. Een onvergetelijke ervaring! Je slaapt in de hutten van de lokale Basotho bevolking. Die ontruimen ze vlak voor je komst want natuurlijk slapen ze er anders gewoon zelf in! Verder worden ook de Basotho paarden van de lokale bevolking gebruikt. Deze worden via een soort wisselsyteem gehuurd. Elke Basutho met een paard kan zo iets verdienen aan het toerisme. De Basutho paardjes zijn een ras dat ontstaan is uit een kruising tussen Cape Horse en Javaans Paard. Ze staan bekend om hun vriendelijke karakter.

Hieronder nog een aantal foto's, klik op het plaatje voor een uitvergroting:

2paarden.jpg (68243 bytes)

Huisjes+paarden.jpg (68213 bytes)

Huisjes+vrouwen.jpg (59981 bytes)

ValleyParadise.jpg (59058 bytes)

Rotspad.jpg (69946 bytes)

Paard+rivier.jpg (69426 bytes)

terug