Olifant

De grootste en sterkste in Afrika is de olifant. Hier staat hij voor 'zijn' waterhole, water is van de olifant en dat merken de andere dieren maar al te vaak. Per dag drinkt een volwassen olifant dan ook zo'n 225 liter water. Zonder natuurlijke vijanden heeft de olifant dan ook een rustig leven, alleen op jongere leeftijd lopen ze het gevaar door een troep leeuwen te worden gegrepen. De mens, jager of stroper is uiteindelijk de enige vijand die hen kan bedreigen. Wel is de olifant als geen ander instaat zijn eigen leefmilieu te vernietigen. Bomen, struiken, bosjes alles gaat kapot onder het olifantengeweld. De steeds kleinere leefgebieden en het gebrek aan vijanden zorgen nu voor overbevolking. Vooral Botswana en Zimbabwe hebben teveel olifanten in te kleine parken.  

Olifanten foto's

Foto Olifant

Elephant Picture

 

Klik hier voor de dia show!