Zelf verse pesto maken met verse basilicum en pijnboompitten

Lekkere verse pesto is niet moeilijk te maken, sterker verse pesto is super simpel te maken en ontzettend lekker! Het kost ook veel minder tijd dan dat men denkt. Er zijn een paar simpele en pure ingredienten nodig om een eenvoudige maar goede pesto te maken voor door de spaghetti / 2 personen:

basilicum (plantje)
teentje knoflook
parmesan
pijnboom pitten (zoiets als 200 gram)
extra vergine olijfolie
eventueel wat zout

Verder heb je een vijzel nodig maar zonder kan ook. Plet de pijnboom pitten,  gebruik ongeveer een half plantje basilicum (blaadjes er vanaf knippen), knip in stukjes en plet met de vijzel, rasp de parmesan, plet de teen knoflook, meng alles door elkaar en voeg wat olie en eventueel wat zou toe en je bent klaar!

Met de verhouding pijnboompitten, basilicum en parmesan kun je wat experimenteren. Te veel knoflook maakt de pesto meteen erg sterk. Meer olie maakt dat de pesto gemakkelijker te mengen is met de spaghetti waar deze bij dit recept voor bestemd is. NB gebruik ook goede en niet te dikke spaghetti.